19 Haziran 2013 Çarşamba

Yeni Kuşak Hakkında Yanıldık...

Ülke gündemini takip eden herkes,ama herkes...bir konuda yanıldılar.
Akademisyenlerinden - politikacılarına, öğretmenlerinden - ebeveynlere ve toplum bilimcilerine kadar herkes apolitik olarak düşündükleri gençlik hakkında yanıldılar
.
Yeni kuşakları tanımlarken,TV çocukları,apartman çocukları,fast-food çocukları ve son zamanlarda da bilgisayar çocukları gibi sıfatlarla tanımladığımız gençliğin, hiçte yabana atılır olmadıklarını şu yaşadığımız günler,bir ders verircesine ortaya çıkışlarını gösterdi.
Bilgisayar kullanımında ne denli başarılı olduklarını,sosyal medyayı sadece geyik muhabbeti için kullanmadıklarını toplumun her kesimi büyük bir şaşkınlık içerinde,biraz kıskançlıkla biraz öğünerek ve de çokça beğenerek, kendilerini kanıtladılar.
Ülke gündemini toplumdan saklamaya çalışan ve toplumu bilgilendirme becerisi gösteremeyen Ulusal Medyanın görsel ve yazılı kanalları sınıfta kalırken,Sosyal Medyayı ustalıkla kullanan yeni kuşak,Ulusal Medyanın yapamadığını yaptı ve müthiş bir zeka sıçramasıyla tüm boşlukları doldurdu.
Neler olmadı ki..
İşte bir kaç örnek;
Bir çoğumuzun düşünemeyeceği ve onlara göre basit olan sistemlerle radyo yayıncılığı ve dahası kendi TV yayınlarını yaptılar.Hemde çok ucuz paralarla yaptılar.Düşünsenize bu kadar yetenekli ve bilgili insanlara, ülke ekonomisine katkı sağlayacak iş alanları yaratılsa,kim bilir arkasından neler gelecektir.
Sosyal Medyanın sınırsız ulaşım-iletişim ve bilgilendirme  gücünü harika kullandılar.Olayları Tİ' ye alarak,farklı bir toplumsal tepkiyi yansıttılar.
Başta hükümet olmak üzere toplumun tüm dinamiklerinin beklemediği bir sıçramayı tüm dünyaya gösterdiler.
Her gün yeni bir eylem türü ile ortaya çıkmaya başladılar.En son yapılan "Duran Adam" eylemi bunun en somut örneğidir.Belki de hepimizin gözü önünde duran bu eylem türü,kendi içinde şimdiye kadar yapılanların belki de en iyisidir.(Oturma eylemi,tencere-tava sesi)
Video ve animasyonlarla da harikalar yaratıldı.Müthiş müzik becerileri ortaya çıktı.Yaptıkları eylemler sırasında insanlıklarını yitirmediler.Zararlı eylem türlerinin bir çoğunu dışladılar ve barışcıl olduklarını gösterdiler.
En önemlisi yıkıp-yakmadan inatçı olduklarını gösterdiler.(Yıkıp-döken marjinal gruplardan kesinlikle ayrı tutulmalıdırlar.)
Başta hükümet ve siyasiler olmak üzere,böylesine harikalar yaratabilen gençliği dışlamadan,horlamadan değerlendirmenin yolları yaratılmalıdır.
Hiç farkında olmadığımız yeni kuşağın kıymetini bilelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder